31.05.2019 г.

Демони ООД

Най-страшните и ужасяващи демони не живеят под леглото, в дрешника, мазето или тъмната гора. Тези места са заети от демони, които имат нужда от тъма, сенки и ъгли - демоните от нисък клас, малки демончета, разчитащи на аудио-визуални дефекти. Те нямат сила да ужасяват истински. Разчитат на първичните детски страхове - страховете, които се превъзмогват и забравят. Те въздействат кратко и оставят след себе си забавни истории.

Истински злите пагубни демони идват, когато най-малко очакваш. Нападат ненадейно, посред бял ден, дори докато лежиш на плажа. Нямат 10 очи, 6 крака, нокти и раздърпани крила. Липсващата им форма е смразяваща. Без предупредителни скърцащи, пискливи звуци или тропот. Не се промъкват, не пълзят, не надвисват заплашително над твоята безпомощност. Никога не разбираш как са се материализирали направо в същността ти. Светкавично, без да ти оставят време да се подготвиш психически, да запалиш идейната си крушка или да оставиш вратата към съзнанието отворена, за да се процежда светлина.
Живият Ад, независимо от религията. Настръхнал опитваш да им избягаш, тичайки като насън - с всички сили, но все по-бавно и безнадежно. А те връхлитат с верните си хрътки, наречени Страхове. Догонен усещаш как започват да ръфат големи кървящи късове от душата ти, изсмукват жизнеността ти, пируват върху твоя разпадащ се свят. Абсолютно безмилостни, бързо разможаващи се и оставящи трайни белези, с които да напомнят, че пак ще се завъръщат. Завинаги.

Най-страшните и ужасяващи демони живеят в главата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар