20.03.2019 г.

Фоелекса

Опитвам се да избягвам неприятните низки душици, идващи във всякакви опаковки и разфасовки. Всички нагли, мизерни духовно, омерзяващи ме селтаци. Непознати, фамилиаричещи на "ти" и пишещи ми на шльокавица. Всички, които ме заговарят, сякаш съм им градски или ме познават от съседния вход в квартал, чието име включва "предградия", "фабрики", "махала" или "дол". На практика се опитвам да избягвам 90% от населението.

Като цяло успявам. Не ходя по улиците, избягвам заведения, в които мога да ги срещна в големи поличества, не гледам телевизия и най-вече политика, "СФ ден и ношт", всякакви риалити формати, папараци, парцалаци и подобни.

От бреме на бреме обаче, си вкарвам по някой автогол и сам им се натрисам. После шумно страдам псувайки.
Последното ми прецакване е оелексът. Този отвратителен битак, този селски събор, този продавалник, това сметище. И не става въпрос за сайта и предметите, които се продават, а за голяма част от онези, които ровят там.
А аз какво правя там ли? Ами, не обичам да изхвърлям неупотребявани или почти неупотребявани предмети. Смятам че наистина биха свършили работа на някого. Смятам, че вместо да ми заемат място с години, биха могли да направят някого щастлив, особено ако е успял да си ги купи за 2-3-4 пъти по-ниска цена от магазините. И бездруго консуматорското в мен е повече, отколкото бих искал.
Грешката ми е, че контактувайки само с интелигентни същества, винаги подхождам и към другите по същия начин - като към интелигентни същества. Описвам цялата информация, която имам, правя проучване на цените и давам най-ниската, качвам много добри снимки и описвам всички детайли за евентуална сделка. Повечето пъти дори "печалбата" не е водеща, а нежеланието да изхвърлям полезни ресурси. А и времето и нервите ми струват повече от 30-тина лева.

И когато си направил всичко, както е правилно и както ти би искал да го видиш, получаваш съобщения от рода на:
"kvo ima kum nego"
"na 25 go plastam"
"barter"
"30 leva stava li"
"На виваком"
"коментар ?"
"statsionaren"
"25"
При това след като ВСИЧКО Е ОПИСАНО! Предложенията за цена дори не ги коментирам - намяване не с проценти, а с пъти. На вече намалените от мен с пъти. Без да провериш, без да се поинтересуваш...

Първосигнални примати! - "Маймун вижда банан - маймун иска яде банан!"
Едносекунден мисловен процес не протича. Едната с другата сива клетка не контактуват!


Сайтът не е виновен, че населението не става, аз съм си виновен, че влизам там - и в сайта, и в населението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар