Егати свинщината!

2.09.2013 г.

Рибена чорба с мусака



Съставки:
4-500 грама риба – поне 3-4 вида. Глави, опашки, месо
На око - картофи, моркови, домати, чушки, целина, лук, чесън, магданоз
500 гр. кайма
1 марля
Яйце, брашно, кисело мляко
Олио и зехтин
Куче – дребна порода
200 мл. тоник
100 гр. кашкавал
100 гр. луканка
Филия хляб
2 портокала, 2 лимона,
200 мл. водка
Сол, захар, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер, сода за хляб, девесил, джоджен, чесън на прах, чубрица.

Наливате 100 мл. водка в чаша. Отпийте.
Обелете и нарежете 4 големи картофа. Два от тях + моркови, целина, чушка, нарязан домат и чесън сложете в дълбока тенджера и налейте вода до средата. Малко зехтин.
Нарежете кашкавала и луканката. Отпивате от водката. Изяжте парче луканка и отпийте от тоника. Ако рибата не е изкормена – отпийте от водката, после изкормете.
Нарежете рибата на средно големи парчета. Заедно с главите и опашките я увийте в марлята, заедно с половин лимон с кората. Отпийте голяма глътка от водката последвана от парче луканка, кашкавал и тоник. Подхвърлете по-малко парче кашкавал на кучето. Сложете да ври със сол, чер. пипер, черв. пипер, лют черв. пипер и девесил (супата, не кучето).
Краят на марлята застъпете с капака на тенджерата. Ако готвите на газов котлон или друг открит огън - не го правете.
Натрийте филията хляб от двете страни в нарязания чесън.
Запържете лукът в олио. Преди да е станал златист отпийте от водката и добавете каймата, заедно с малко сол, чубрица, чер. пипер, черв. пипер, чесън на прах и изяждате парче луканка.
Разбърквайте интензивно докато каймата стане на малки топчета, тогава отпивате водка с тоник. След това само водка. Парче кашкавал на кучето.
Нарежете доматът, малко морков и/или лъжичка захар и пасирайте с вода и сол. Изсипете сместа при полуготовата кайма. Добавете другите два нарязани картофа и поръсете с чубрица, черв. пипер, джоджен и нарязан чесън.
Сипете си вторите 100 мл. водка и вода колкото да се сварят картофите. Отпийте и отхапете от филията намазана с чесън. Луканка.
Когато зеленчуците при рибата се сварят, свалете от огъня. Извадете марлята и отделете свареното месо от костите. Облизвате пръстите си за да не се пързаля чашата. Отхапете от филията. Отпивайте малки глътки начесто.
Върнете почистеното месо в супата. Доволен/а отпийте. От другата чаша, тази е с тоника!
Може да застрóите супата със запържено брашно или да я оставите „бистра“. И в двата случая отпийте, последвано от луканка и кашкавал за кучето. То ще опита да изяде картофа паднал на пода, но няма да го хареса. Сега ще има нужда да си оправи вкуса.
Отпийте и нарежете портокалите и втория лимон. Изстискайте ги. Я, фреш! - (бонус рецепта) Добавете вътре малко сода за хляб. Изберете по-голяма чаша, защото фрешът ще „кипне“. Отпийте водка. И тоник.
Когато картофите в мусаката са готови я изсипете в тавичка и залейте със смес от брашно, яйце, кисело мляко и магданоз. Пече се отгоре докато … отпивате.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар